Een paar jaar geleden sprak men dat de administratie de Cloud in moest, maar die tijd is voorbij. De toekomst is nu het heden. De Cloud is niet meer weg te denken en dus ook niet meer voor uw administratie!

Old fashion

Veel bedrijven hebben hun financiële software nog op hun bedrijfsserver draaien. Niets mis mee, alleen wordt het zo langzamerhand wel old fashion. Je administratie in de Cloud is namelijk de toekomst. Zie het maar als de elektrische auto, het is nog steeds een beetje wennen, maar als je 10 jaar verder kijkt, dan is er geen ontkomen meer aan. Nou, zo is het dus ook met je administratie.

Cloudoplossing

Steeds meer softwarehuizen bieden hun administratiesoftware aan als cloudoplossing. Daartegenover staan veel bedrijven die wat huiverig zijn om hun administratie in de Cloud op te gaan slaan. Zorgen als:

 • Waar blijft dat dan?
 • Is het wel veilig?
 • Kan ik er altijd bij?
 • Wat vindt mijn accountant ervan?

Zo zijn er veel meer vragen te verzinnen om het vooral niet te doen.

Los van de grootste angst: Het veranderen!

Het heden

Alleen, als je alles een beetje doorrekend, dan is administratie in de Cloud niet meer de toekomst, maar eigenlijk al het heden en geen ontkomen meer aan. Natuurlijk, er zijn veel grote ondernemingen waar Cloud niet direct toepasbaar is. Maar voor de kleine en grote middenmoot van ons bedrijfsleven is het echt een ideale oplossing.

Voordelen

Zal ik een paar voordelen voor je opnoemen?

 • Je kunt er altijd en overal bij je administratie.
 • Geen zin in de file, log thuis in.
 • Altijd de nieuwste versie, altijd hulp online of telefonisch.
 • Met van alles te koppelen en veel toepasbare apps.
 • Geen eigen server meer nodig.
 • Inloggen op je telefoon, ipad, of laptop.
 • Meekijken door de accountant kan op afstand.
 • Op vakantie je omzet checken? Log in.

Betaal wel je factuur

Wat je wel moet doen is maandelijks je factuur betalen, want dat is jouw toegang tot je administratie.

Is overigens wel een puntje van aandacht als je met je administratie in de Cloud gaat werken (Waar softwarehuizen wellicht iets beter over kunnen nadenken en hun klanten goed over moeten informeren).

Want je moet je toch niet voorstellen dat je tijdelijk geen liquiditeit hebt in je onderneming en facturen wat later of veel te laat betaald en je na verloop van tijd niet meer bij je administratie kan.

Veranderen

Maar verder, wees vooral niet bang om te veranderen van server naar Cloud en als je nog niet met je administratie in de Cloud werkt, verdiep je er dan eens goed in, of als je wilt dan drinken we eens een kop koffie samen dan leg ik het je graag uit. Of bij een andere expert want er zijn legio aanbieders en volop mogelijkheden!

En als je dat doet, dan ben ik ervan overtuigd dat je niet alleen de Cloud voordelen gaat zien, maar tegelijktijdig ook de financiële besparingen voor je onderneming. En laten we eerlijk zijn, uiteindelijk draait het toch altijd om geld en resultaat!

Jouw administratie in de Cloud is dus niet meer de toekomst maar het heden. Ik zeg doen!

 

Met vriendelijke Cloud!

imProvic

Dolf Iraggi

Business coach voor finance afdelingen, directies en management teams

Voor contact: d.iraggi@improvic.eu of 06 – 52 56 38 98