Jerry Brouwer

separator-4

“Beter luisteren naar de echte klantvraag zorgt voor meer succes bij aanbestedingen”

Jerry is een expert in de inkoop, zowel bij tenders als projecten. Hij selecteert onderscheidende inkoopoplossingen en managet inkoop- en verbetertrajecten in complexe technische (project-)omgevingen. Zijn meer dan 15 jaar ervaring heeft hij onder andere opgedaan bij Stork, TBI, Joulz en Siemens. Al die kennis en ervaring zijn nu beschikbaar voor technische branches zoals de machinebouw, utiliteitsbouw, energie en GWW.

Succesvol in aanbestedingstrajecten

Wie de echte vraag van de klant weet te achterhalen, is veel succesvoller in aanbestedingstrajecten. Jerry helpt veel leveranciers daarbij door ze te laten focussen op hun eigen kracht en zo meer aansluiting te vinden bij de echte klantvraag. “Ik maak ze bewust van hun positie op de markt en hun competenties en laat ze beter luisteren naar de echte vraag van hun klanten.” Dankzij deze aanpak en de uitgebreide kennis van de processen rondom het inschrijven op aanbestedingen van de overheid, laat hij ook veel kleinere leveranciers succesvol aanbesteden bij inkopende overheden.

Gewijzigde focus

Jerry stond ook een kleine leverancier in reddingsmiddelen bij die zijn marktaandeel verloren was aan grotere concurrenten. Dit kwam doordat zijn afzetmarkt gedecentraliseerd was van honderden kleine eindgebruikers die hij rechtstreeks kon benaderen, naar een selecte groep nieuwe eindgebruikers die met veel grotere veiligheidsregio’s werkten. Doordat de schaalgrootte van de klant groter was geworden, konden zij hun vraag bundelen en hadden ze meer inkoopkracht. De focus veranderde van kwaliteit naar prijs en er werd gewerkt met aanbestedingsprocedures. De leverancier was op beide veranderingen niet ingesteld. Jerry maakte deze leverancier bewust van deze veranderingen en zijn verbeterpotentieel in de klantbenadering. Als gevolg hiervan is de focus van deze leverancier nu gewijzigd op andere partners, alternatieve afzetmarkten én een andere manier van inschrijven.

Maak kennis met Jerry Brouwer, inkoopexpert

Wilt u ook meer succes hebben in aanbestedingsprojecten? Maak dan kennis met Jerry Brouwer, uw inkoopexpert.

Jerry Brouwer, expert bij imProvic

Jerry Brouwer

INKOOPEXPERT

Succesvolle aanbestedingsprojecten, dat realiseert Jerry voor zijn klanten in technische branches. Door de echte klantvraag te achterhalen én de opdrachtgever zichzelf sterker te laten positioneren.

separator-2