René Kortstra

separator-4

Gecertificeerd Pensioenadviseur

“De complexe materie van pensioenen helder uitleggen en op maat toepassen, is een uitdaging die ik steeds weer graag aanga”

René Kortstra is pensioenexpert met meer dan 23 jaar ervaring in de financiële advisering. Gestart bij een verzekeringskantoor voor academici ging René naar het pensioenfonds van Ahold en begon vervolgens zijn eigen kantoor. Alweer meer dan 15 jaar is René eigen ondernemer en geeft samen met zijn compagnon financieel advies op het gebied van pensioenen, hypotheken, inkomens en alle daarbij behorende risico’s zoals arbeidsongeschiktheid en overlijden.

Pensioenspecialist

Jarenlang was René generalist en adviseerde over hypotheken, inkomensverzekeringen en pensioenen. Sinds 2013 mag hij zich gecertificeerd pensioenadviseur noemen en werkt hij als pensioenspecialist voor zowel ondernemers als particulieren.

Heldere uitleg en praktische oplossingen in pensioenen

Pensioenen staan bekend om hun ondoorzichtige woud van regels en wetgeving en een veelvoud van producten en aanbieders. Als echte communicatieman kan René gelukkig de complexiteit van pensioenen helder uitleggen en geeft hij praktische oplossingen waarbij hij kijkt naar de behoefte van zijn klant. Die klanten bestaan uit onder meer:

  • Werkgevers: om collectieve regelingen op te zetten of bestaande regelingen door te lichten
  • Werknemers: om aangeboden pensioenregelingen toe te lichten of begeleiding te bieden bij een waardeoverdracht of verdeling van pensioen bij bijvoorbeeld een echtscheiding
  • DGA’s: voor persoonlijk advies om een pensioen op te bouwen op de meest gunstige manier
  • ZZP’ers: om de fiscale mogelijkheden rondom het pensioen van een zzp’er toe te lichten en de beste manier daarin te adviseren

Daarnaast biedt René ook nog steeds inkomens- en hypotheekadviezen aan.

Pensioenen: duidelijke communicatie en maatwerk

Om pensioenen goed te adviseren is duidelijke communicatie essentieel. René ziet daarin ook steeds weer de uitdaging. Het is immers altijd maatwerk. En dat dit maatwerk financieel heel aantrekkelijk kan zijn bleek wel toen René een werkgever na uitgebreid onderzoek hielp om een verplichte aanmelding bij een bedrijfstakpensioenfonds te voorkomen. Deze werkgever heeft nu een gelijkwaardige pensioenregeling tegen een veel lagere premie.

Expertise voor accountants

René heeft zich aangesloten bij Improvic omdat hij gelooft in het credo ‘Schoenmaker, blijf bij je leest’. Net als dat hij expert is in pensioenen zijn accountants expert op hun gebied. Om toch hun klanten een complete en onderscheidende dienstverlening aan te kunnen bieden, zijn de adviesmodules een mooie tool. Daarmee hebben accountants de kennis binnen handbereik en een netwerk van experts voor hun klanten klaarstaan.

Kennismaken met René Kortstra, pensioenadviseur?

Wie meer wil weten over pensioenen of een advies op maat wenst kan altijd contact opnemen met René Kortstra, gecertificeerd pensioenadviseur en pensioenexpert bij Improvic.

René Kortstra, expert bij imProvic

René Kortstra

Pensioenadviseur

René is vrij uniek als pensioenadviseur; hij kan die complexe materie van pensioenen namelijk wel helder en duidelijk uitleggen en met maatwerk financieel aantrekkelijk aanbieden.

Telnr: 06-5325 0089
E-mail: r.kortstra@improvic.eu

separator-2